acheter viagra
Home Reporty WAGAC - Konečne lietame - Dnes Known Compulsory (2. 8. 2011, 8. deň)

Kto je online

Máme online 2 hostí 

Prihlásenie





WAGAC - Konečne lietame - Dnes Known Compulsory (2. 8. 2011, 8. deň)
Napísal Andrej   
Nedeľa, 09 Október 2011 14:09

Posledné dni sme mali plno práce. Napríklad mi chodila každú hodinu SMSka od organizátorov o odkladoch briefingu, alebo o alternatívnych programoch, ktorých sme sa vzorne zúčastňovali. A tak nám počasie naložilo serióznych 5:0. Čím sme mali viac času tým sme viac leniveli. Slávo včera vyhlásil, že ak nespustia lietanie tak bude mat preležaniny. V takomto strese sme neboli schopní žiadnej serióznej prace a už teda vôbec nie písania reportov. A tak v období do 31.7. sme absolvovali školský výlet do centra mesta Torun, Návštevu hvezdárne, výlet na nejaký miestny zámoček a pod. Prvé vzrušenie nastalo keď predvčerom (31.7.) pustili na večer unlimited povinnú zostavu. Na večer stihlo odletieť 7 pretekárov.

 

V kategórii unlimited sme síce bez zastúpenia ale pomáhame kamarátovi z kráľovstva českého Přemkovi Vávrovi. Svoje dobrodružstvá popisuje v „Denníčku akrobata“. Včera (1.8.) by som vsadil posledne prachy na to, že už poletí aj Advanced, ale zas to počasie skomplikovalo a ledva sa na dolietala Unlimited kategória. Tento krát sme nebojovali len s oblačnosťou ale aj vetrom, ktorý sa pravidelne premeriava v súťažnom priestore púšťaním balónikov. Vždy keď vietor presiahol limit (v strope boxu 10 m/s) tak nás stopli a opakovalo sa meranie o 30 min. U mňa sa nervozita stupňovala, keďže mi los určil poradie na Štarte č.1 (žiadna možnosť pozorovať vietor v boxe na trápení predchádzajúceho pretekára) a na zemi stovka nadržancov, ktorá sa tešila na moje chyby.

Hra začala dnes (2.8.), ráno ešte prišla o 7.00 SMSka s odkladom briefingu, ale o 8.30 prišlo rozhodnutie, že briefing bude predsa len o 9.00. Keďže bývame na opačnej strane mesta tak to bolo o chlp na účasť na briefingu. Hneď po skončení o 9.15 min som sa dozvedel, že mám 40 min do vzletu. Eroplan bol ešte v hangári a tak cely ten frmol mi na pohode nepridal. Tento krát bez odkladu na prvé vzlety, vietor 040- 9m/s v 1200m tak v limite. Nervozita so mňa opadla až v 500m, keď som už nevnímal ten pozemný kolotoč. Asi som to nestriasol ale úplne, výkon horší ako v tréningu. Boj s vetrom, rozmerom boxu, lietanie na hrane pri rozhodcoch. Po týždni čakania na počasie ma niekto proste hodil na 3 minúty do priestoru s podvedomou úlohou: „Ukáž, že si majster sveta“. Úprimne, toto sa trénuje naozaj ťažko. Jedna vec je precíznosť v technike pilotáže čo sa natrénovať dá, ale potrebu koncentrácie do tak krátkeho úseku, kde sa možnosti chyby odohrávajú v úsekoch kratších ako sekunda, je naozaj náročná úloha. Podobnú daň zaplatil aj Wilco a Slávo. Po Povinnej zostave sme skončili

na 14,15 a 19tom mieste v rozmedzí 28 bodov. Na víťaza máme stratu 150bodov, čo je ekvivalent jednej nuly na drahšej figúre. Priebežné výsledky si môžete pozrieť Tu. Zajtra nás čaká 1.Tajná zostava. Namiešali ju rozhodcovia z prvkov, ktoré si do nej dali samotný súťažiaci. Ráno svoju tajnú ešte dolieta Unlimited, a potom ideme zas my. Tak držte päste, nech využijeme naplno svoje 3 minúty slávy.